Despre antreprenoriat în turism:

“Am fondat împreună cu alți patru parteneri o platformă de cele mai frumoase locuri din România numită ROBELO - RomanianBestLocations. Este o platformă online care promovează locuri de cazare și cultură speciale precum hoteluri, pensiuni și casteluri din România de tip Boutiquehoteluri care au servicii, arhitectura și locații excepționale pentru turiști din țară și din străinătate. Locuri care fascinează și inspiră.”

Despre experiența “la stat”:

“Pentru mine, decizia reîntoarcerii a fost sanșa să îmi urmăresc pasiunea de a construi, de a crea, atât în arhitectură, cât și în bunul mers al țării. Am acceptat în 2011 să fiu consiliera ministrului de economie pe mediul de afaceri. O provocare din care am învățat mult și în care m-am implicat cu plăcere. Am lucrat la introducerea managementului privat la companiile de stat, un proiect pe care nu am avut timp să-l duc la sfârșit datorită încetării perioadei de guvernare a guvernului respectiv. A fost o perioadă interesantă care mi-a permis să văd în spatele cortinei și să înțeleg inclusiv dificultățile din ministerele noastre.”

Despre implicarea politică:

“Cu toții ne dorim o altfel de clasă politică, cu oameni cinstiți și competenți. Numai că cei cinstiți nu prea se implică în politică, pentru că le e scârbă sau frică, sau au altceva mai bun de făcut.
Dacă nimeni nu se implică, e firesc să avem ceea ce se vede.
În Germania am învățat să mă implic.
Va fi greu, dar am încredere că voi reuși pentru că nu sunt singură. Am credința că voi reuși să schimb multe în politica românescă pentru că alături de mine sunteți sute de oameni care mă cunoașteți și ma susțineți. În scurt timp veți fi mii și zeci de mii, pentru că și voi vreți - ca și mine - o politica competentă și integră.

Îmi las la o parte cariera profesională și sunt dispusă să merg până la capăt, știindu-vă lângă mine. Voi face să merite încrederea voastră. Vă chem lângă mine să schimbăm Parlamentul. Da, cu o floare se poate face primavară, dar iată ca se adună deja și alte flori.

Voi fi unul dintre cei mai buni parlamentari din România, așa cum am reușit să fiu unul dintre cei mai buni în industriile în care am activat în ultimii ani, de când m-am întors în România.

Sunt Hildegard Brandl și vă spun: Romania poate fi schimbată. Pentru asta am intrat în politică. Pentru Romania pe care o iubesc și pe care nu o putem lăsa pe mâna incompetenților și a corupților. România trebuie și va fi condusă de oameni ca voi toți, prietenii mei: competenți, cinstiți și cu mult bun simț!"