Dragi prieteni,

Știu că mulți dintre voi v-ați mirat când am anunțat că voi candida pentru un loc în Senatul României, mai ales că până acum nu am interacționat niciodată cu politica.

Sunt un om cu principii ferme de dreapta și cred sincer că a venit momentul ca aceste valori să stea la baza construcției României de mâine. Cred în inițiativa privată, în antreprenoriat și mai presus de toate cred în libertatea individului și în forța sa creatoare.

Cred că omul nu trebuie să fie o anexă a statului, dependent de stat, taxat exagerat și umilit de instituții care trebuie să-i apere libertățile și drepturile. Din păcate, astăzi, cetățenii români sunt considerați a fi importanți doar în perioada alegerilor. În rest, statul maximal le restrânge libertățile și încearcă să intre în cele mai intime aspecte ale vieții lor.

De foarte mulți ani tot auzim că oamenii curați nu se implică în politică și că de aceea suntem conduși de aceiași oameni corupți. De aceea, am decis să mă implic.

Realitatea este că toți ne dorim o altfel de clasă politică. Cu oameni cinstiți și competenți. Așa, ca noi. Din nefericire, cei care sunt corecți au stat prea mult timp, departe de politică, iar realitatea este că nu putem cere schimbarea clasei politice iar noi, oamenii buni, să stăm deoparte.

În Germania am învățat că oamenii trebuie să se implice și să nu aștepte schimbarea de la ceilalți. Va fi greu. Dar am incredere ca voi reusi pentru ca nu sunt singură, am în spatele meu numeroși oameni curajoși care își doresc aceleași lucruri ca și mine. Știu că în timp numărul acestor oameni va fi din ce în ce mai mare.

Știu că avându-vă în spate, voi fi unul dintre cei mai buni parlamentari din România așa cum am reusit să fiu unul dintre cei mai buni în industriile în care am activat în ultimii ani, de cand m-am întors în România.

Prietenii mei mi-au spus că electoratul nu mă cunoaște, pentru că sunt nouă în politică. Povestea vieții mele e destul de tumultoasă și a început la 5 ani, când statul comunist m-a vândut, alături de familia mea, statului german.

După 1990 m-am întors în România unde m-am înscris la Facultatea de Arhitectură Ion Mincu. După ce am devenit arhitect, am lucrat în numeroase țări din Europa și din America Latină. Din 2009 am ales să locuiesc la București, pentru că aici am prieteni, aici este cea mai mare parte a familiei mele, aici e țara strămoșilor mei și pentru că acesta este singurul loc din lume pe care îl pot numi acasă.

Ca antreprenor, am dezvoltat în România mai multe afaceri, în special în domeniul turismului. Am încercat mereu să promovez această țară și să le arăt și străinilor ce țară frumoasă avem.

Ca politician cred că pot face mai mult.

Foarte multă lume m-a întrebat de ce candidez, iar unii m-au întrebat chiar cum și cine mă sprijină. Răspunsul e foarte simplu: reprezint aproximativ 100 de oameni de afaceri din România, români și străini, care m-au convins să candidez. Un merit important aici l-a avut și premierul Dacian Cioloș. Ambii m-au încurajat să fac pasul în arena politicii și ambii mi-au dat asigurări că împreună putem facem lucruri importante pentru români.

De ce PNL?

În mod evident, nu îmi puteam asuma această candidatură decât în cadrul PNL, singurul partid de dreapta din România și formațiunea politică cu cea mai mare și cea mai bogată experiență. În plus, trebuie să recunosc că încă de când eram un copil eram fascinată de istorie și încă de atunci am realizat că majoritatea momentelor importante din istoria noastră au fost legate de PNL: unirea de la 1859, aducerea Regelui Carol I, câștigarea independenței în 1877 sau chiar Marea Unire de la 1918.

După 1990, PNL a fost unul dintre puținele partide care au încercat să reformeze și să modernizeze țara. Partidul și-a adus un aport important la aderarea României la NATO și Uniunea Europeană. În prezent, PNL este partidul care susține valorile statului de drept și valorile euro-atlantice.

Iată de ce, alegerea Partidului Național Liberal a fost una naturală și bazată strict pe afinitate ideologică.