Mă numesc Helen Hildegard Brandl și sunt născută la Maternitatea Giulești, iar familia mea este din Sibiu și Timisoara.

Mama mea este șvab, tatăl meu e sas, iar bunicul meu este român.

Ca și mama mea, eu sunt catolică, tatăl meu este protestant, iar bunicul este ortodox. Toți suntem creștini. Destinul a făcut însă să plec din România atunci

După 1990 am revenit în București, unde m-am înscris la facultatea de Arhitectură Ion Mincu. Atunci am simțit de ce toți anii aștia am avut acel sentiment de legătură cu România. Deși am trăit în Germania peste 30 de ani, țară pe care de asemenea o iubesc, mi-am dat seama că rădăcinile mele sunt, până la urmă, în România.

M-am întors în Germania, unde am studiat arhitectura și am avut norocul ca lucrarea mea de diplomă să fie foarte apreciată și mediatizată în media. Mai multe birouri de arhitectură au dorit să lucreze cu mine, iar timp de doi ani am lucrat în proiecte internaționale, am participat la competiții de arhitectură și am oferit consultanță echipei de urbanism a orașului Dortmund.

Dorința de a explora alte țări și meleaguri m-a dus în America de Sud, în Venezuela, o experiență unică, unde am întâlnit oameni cu un mod de gândire și o concepție de viață cu totul diferite de ale mele. În Venezuela am deschis un birou de arhitectură și de management de proiect și am dezvoltat proiecte în mediul privat și de stat cu o echipă dedicată și dragă mie. Cei 5 ani de Venezuela s-au încheiat în 2009, când am decis să mă întorc în Europa din cauza deteriorării mediului politic.

Pentru mine, întoarcerea în Europa a însemnat întoarcerea acasă. Adică întoarcerea în România.

Legătura cu țara mea natală devenise deja strânsă prin studiul arhitecturii la Ion Mincu și prin vacanțele petrecute la bunicii mei, în Sibiu și Rășinari, sau prin reconstruirea casei noastre din Teremia Mare, lângă Timișoara.

În România am lucrat la proiecte în Sibiu și Timisoara, apoi în proiecte de dezvoltare rezidențială în Buftea. Mi-am crescut echipa de arhitecți și alături de ei dezvoltăm proiecte frumoase: hoteluri și centre culturale, cartiere rezidențiale și clinici de kinetoterapie, școli și blocuri de locuințe, magazine și sedii de firme. Arhitectura e pentru mine o pasiune care face să pară ușoară munca zi și noapte.

În 2011 am fost consiliera ministrului economiei pentru mediul de afaceri, perioadă în care am organizat comisiile economice mixte economice româno-germane.

M-am implicat și în promovarea turismului românesc prin inființarea împreună cu 4 parteneri a unei companii de consultanță profesională în HORECA, apoi a unei platforme online a celor mai frumoase locuri din România - ROBELO. Ca membru în Romanian Business Leaders (RBL), m-am implicat în susținerea antreprenoriatului etic și constructiv. În RBL avem programe de educație și mentorat pentru tinerii antreprenori, programe prin care premiem profesorii excepționali din școli și licee - “Mentoria", precum și un program prin care “adoptăm” sate și le ajutăm să se dezvolte prin antreprenoriat - "Antreprenorești".

Pentru că și eu sunt o “repatriată”, m-am implicat și în REPATRIOT, un proiect care îmi este foarte drag. REPATRIOT își propune să încurajeze repatrierea românilor din Diaspora prin antreprenoriat. Eu înțeleg dorința de a ține legătura cu țara natală, de a fi la curent, de a te simți respectat și dorit în România. Ai rădăcini care rămân chiar dacă pleci în altă țară, chiar dacă te realizezi acolo.

Mă numesc Helen Hildegard Brandl și prietenii îmi zic Hilde.

De mâine pot fi parlamentarul tău!