Mă numesc Hildegard Brandl și m-am născut în București, într-o familie de origine germană. Am 46 de ani, dintre care 25 petrecuți în Germania, 6 în Venezuela și 15 în România. Sunt antreprenor și am studiat arhitectura în Germania și România. În 2013, mi-am deschis un birou de arhitectură în București, în cadrul căruia colaborez cu 14 colegi.

De ce am ales România?

Văzând ce înseamnă România ca piață și potențial de dezvoltare, eu aș numi-o nu „țară de start-up”, ci „țara smart-up”. Pentru tinerii care vor să facă ceva, indiferent că o fac în afaceri, în politică sau în alte domenii, mi se pare țara perfectă. România are un potențial antreprenorial imens, care valorificat, poate avea un impact pozitiv la nivel social și administrativ. De aceea, am decis să mă implic în diferite proiecte promovate de către mediul de afaceri din România.

În paralel, am ales să intru în politică, alături de Partidul Național Liberal. Deși eram împotriva a tot ceea ce înseamnă implicare în politică, eu cred că până la urmă am făcut cea mai bună alegere, deoarece îmi oferă șansa reală de a contribui la reclădirea României, mai mult decât oricare alt domeniu.

De ce am ales Partidul Național Liberal?

Aș vrea să menționez că liberalismul este una dintre valorile bine consolidate în familia mea, străbunicul meu, Iacob Ciuceanu, fiind primar liberal în Sibiu din 1906 până în 1936.

Înscrierea mea în Partidul Național Liberal a fost motivată de ideea că noi, antreprenorii, nu mai putem sta pe margine, dacă vrem cu adevărat ca mediul de afaceri din România să se schimbe în bine. Astfel, în 2016 am decis să mă înscriu în PNL și tot atunci am candidat la alegerile parlamentare, locul 3 în Senat. Ulterior am devenit Președinte al Organizației Oamenilor de Afaceri Liberali din București, Președinte al Subcomisiei pentru Mediul de Afaceri din cadrul Comisiei Naționale pentru Economie, Mediul de afaceri, Energie și Turism (EMET) a Partidului Național Liberal și de curând reprezentant al Comisiei EMET în dialogul cu Comisia Europeană. În același timp sunt secretar general adjunct pe relații internaționale în Organizația Femeilor Liberale.

În ce alte proiecte mă mai implic?

Implicarea în politică este un rezultat al implicării mele active în mediul de afaceri. Cred că mediul de afaceri trebuie încurajat, pentru că numai prin încurajarea inițiativei private, vom reuși să eradicăm sărăcia și să creștem nivelul de trai al cetățenilor români. Cele mai importante organizații din care fac parte sunt: Fundația Romanian Business Leaders (RBL), în cadrul căreia am fost co-inițiator al proiectului RePatriot, prin care promovez ideea repartrierii diasporei românești prin antreprenoriat și Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), înființată de Fundația RBL, împreună cu Camera de Comerț Americană în România, Consiliul Investitorilor Străini și Clubul Oamenilor de Afaceri Români. Ulterior, CDR-ului i s-au alăturat și alte camere de comerț, printre care și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, al cărei membru sunt, precum și o parte dintre ambasade în calitate de observatori. În acest moment CDR reprezintă peste 60% din PIB-ul României. Alături de CDR am reușit să conectez mediul de afaceri românesc cu reprezentanți ai Comisiei Europene, organizând împreună doisprezece mese rotunde, pe domeniile sănătate, fonduri europene, IT&C, fiscalitate, competiție, agricultură, turism, muncă și energie.