Organizația Femeilor Liberale susţine candidatura doamnei Hildegard Brandl la alegerile europarlamentare.

Vezi mai mult.

Modelul listei de susţinători care va fi folosit la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019

 

Descarcă model aici.

 

Alegerea Parlamentului European. Legislație.

Principalele 6 argumente pentru care doresc să fiu europarlamentar:

Arhitect

Vorbesc fluent 6 limbi străine, germana fiind limba maternă

Antreprenor

Pot să ajut turismul românesc

Femeie

Am făcut parte din diaspora românească

M-am decis să candidez la alegerile europarlamentare pentru că am credința că România poate deveni puterea europeană pe care o merităm.

Sunt o persoană perseverentă, hotărâtă și pregătită profesional și de aceea am convingerea că pot ajuta, din poziția de europarlamentar, la dezvoltarea României, prin inițierea, și susținerea proiectelor pe care românii le așteaptă.

România are nevoie să fie reprezentată la Bruxelles de politicieni cinstițiși capabili să facă diferența la nivel național.

1. Ca arhitect, pot ajuta primarii și cetățenii

Prin vizitele de lucru pentru schimb de experiență în dezvoltare urbană și modele de administrație publică, pe care le-am organizat în Germania pentru autoritățile publice din România (primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți, consilii județene, administratori publici, arhitecți șefi) și pe care le voi organiza în continuare. Aceste vizite au avut loc în zona bazinului Ruhr (Renania de Nord – Westfalia), Berlin, Chemnitz și Dresda, unde ne-am întâlnit cu primari germani, reprezentanți ai agențiilor de dezvoltare regională și city-manageri care au prezentat proiecte de referință, pe baza cărora am discutat modele de transformare urbană și economică.

Vreau să continui să organizez asemenea vizite de schimb de experiență pentru a ajuta administrațiile locale să profite de expertiza și bunele practici din Germania și alte țări din Uniunea Europeană.

Îmi doresc să ajut la realizarea de strategii sustenabile pentru orașele și comunele din România, în special din regiunea Sud-Vest Oltenia, în vederea construirii și promovării parcurilor tehnologice, parțial cuplate cu campusuri universitare, factor important de a atrage, respectiv menține tinerii în oraș. Pot contribui la atragerea de investiții în parcurile industriale prin instrumente specifice de promovare.

Cu expertiza mea axată pe dezvoltare durabilă, pot fi alături de primari pentru a-i sprijini în elaborarea strategiilor de dezvoltare a orașelor și a regiunilor bazate pe modele de bune practici, cu prioritizare pe conceptele de Smart cities și Smart administration.

Implementarea conceptelor de Smart Cities și Smart Administration reduce migrația și crește reținerea forței de muncă, în special a tinerilor. Asta înseamnă creșterea calității vieții: modernizarea și adaptarea centrelor pietonale și a cartierelor, un transport urban multi-modal-autobuz, tramvai, metrou (U-bahn), tren rapid (S-bahn) și un transport funcțional inter-regional, unul din punctele cheie în dezvoltarea regională a altor țări UE. Fostele zone industriale dețin un potențial încă nefolosit, din punct de vedere al reconversiei și modernizării acestor situri vechi industriale, care poate fi transformat în hub-uri economice, hub-uri pentru tineri, zone de birouri și locuințe sau zone pentru activități recreaționale.

Intenția este de a organiza grupuri de lucru cu expertiză internațională dovedită pentru a transfera know-how în ceea ce privește modernizarea urbană și serviciile pentru cetățeni.

2. Vorbesc fluent 6 limbi străine, germana fiind limba maternă

Viitorul Parlament European va fi dominat de Germania, Franța, Spania și Italia. Vorbitorii de germană, franceză, spaniolă și italiană vor fi evident avantajați în a dezvolta relații puternice cu viitori europarlamentari. În parlamentele trecute, nu rar, femeile au intrat în coaliții multipartidice și au reușit să-și impună punctul de vedere. Vorbesc fluent toate aceste limbi, lucru care îmi permite negocierea directă a inițiativelor cu factorii decizionali.

Cea mai importantă comisie a Parlamentului European este Comisia pentru Afaceri Externe, comisie în care prezența femeilor a fost întotdeauna o prioritate. Sunt sigură că dacă vom conduce bine negocierile, există o șansă bună de a deveni o voce importantă în cadrul acestei comisii de lucru, care ne va da posibilitatea să influențăm agenda Parlamentului European mult mai eficient decât am fi facut-o până acum. Relațiile UE cu Moldova, dar și cu alte țări de importanță strategică pentru România, sunt în joc.

3. Sunt antreprenor

Faptul că sunt membră activă a Camerei de Comerț Românp-Germane, membră a Romanian Business Leaders și am relații foarte apropiate cu alte camere de comerț bilaterale și în special cu Camera de Comerț Americană și cea Franceză sunt atuuri importante. De peste 15 ani trăiesc, gândesc, muncesc și “respir” antreprenoriat. Mă implic în promovarea unui antreprenoriat etic și în creșterea spiritului antreprenorial.

Țările nordice au rețele foarte puternice de femei antreprenor, lucru care ar putea aduce investiții importante în România. Dezvoltarea de rețele similare în special în țările unde femeile sunt slab reprezentate cum ar fi Spania, Portugalia, Italia, Croația, Bulgaria, Slovacia, Slovenia, este posibilă și ne-ar putea pune într-o poziție bună sau foarte bună.

Legăturile cele mai solide între sudul și nordul Europei au fost realizate de inițiative care au avut în centrul lor femei. Reforma ajutorului extern pe care îl oferă Europa este unul dintre multele exemple.

O rețea a femeilor de afaceri care să aibă ca focus folosirea mult mai eficientă a fondurilor europene în regiunile cele mai dezavantajate poate să aducă beneficii enorme României. Poziționarea mult mai bună a României și a femeilor în interiorul organizațiilor de la Bruxelles, incluzând Comitetul European al Regiunilor, ar trebui să fie o prioritate. Majoritatea celor mai puternice rețele europene sunt și ele conduse de femei începând de la Social Platform și terminând cu European Disability Forum. European Women’s Lobby (EWL) este, de asemenea, o organizație extrem de influentă unde interesele României ar trebui să fie reprezentate mult mai bine.

4. Pot să ajut turismul românesc

Activez de ani mulți în acest domeniu și sunt co-fondator al proiectului RoBeLo – Romanian Best Locations, www.robelo.ro și a companiei The Makers, care oferă consultanță pentru afaceri și management în HoReCa. Turismul este principalul angajator privat la nivel mondial. Ponderea actuală a turismului din România este mult sub potențial. Putem ajunge ușor la un nivel de 10% din PIB.

România poate contribui alături de Germania și de alte state cu turism puternic la implementarea proiectelor de turism durabil, pentru că exact aici putem performa deoarece nu suntem o destinație de turism în masă, România având un potențial mare în agroturism. Am trăit în patru țări. Am condus afaceri de succes. Am o rețea foarte solidă de contacte la nivel European și Internațional.

5. Sunt femeie

Există probabilitatea ca listele PNL-ului pentru alegerile Europarlamentare să aibă marea majoritate a locurilor eligibile ocupate de bărbați. Avem 43 de reprezentanți în forumul de conducere al partidului. O singură femeie. Asta se traduce ca o reprezentare de 2,5%. Reprezentarea în Parlament și Senat este de 18%. Sub media țărilor arabe. Cu aproape 30 de procente mai puțin decât media țărilor nordice.

Țările nordice au făcut cele mai importante progrese în ceea ce privește educația și sănătatea. Progrese care coincid cu creșterea numărului de femei în funcții de decizie în politică – lucru care a crescut semnificativ și numărul femeilor care conduc afaceri de succes.

Liberalismul este despre egalitatea șanselor, despre fair-play, responsabilitatea individului și competiție. Liberalii au fost cei care au promovat ideea măsurilor menite să reducă inegalitățile sistemice. Parlamentul European a recomandat în trecut o prezență de minim 30% a femeilor pe listele partidelor care participă în alegerile europene.

Rezolvarea este relativ simplă. Fiecare dintre candidații experimentați, oameni care sunt deosebit de valoroși pentru partid ar trebui să anunțe că vor candida în tandem cu o femeie la fel de valoroasă. Femeile în cauză ar trebui să aibă calități complementare pentru a balansa cât mai bine profilul de europarlamentar liberal perfect. O astfel de inițiativă va avea un puternic impact la nivel european și ar favoriza semnificativ inițiativele următoare descrise aici.

În timpul în care Comisarul pe Justiție a fost Viviane Reading, Comisia sprijinită puternic de European Woman’s Lobby a lansat o inițiativă interesantă care susținea reprezentarea echilibrată în comitetul director al femeilor. O prezență de minim 30% a femeilor a fost ținta propusă.

6. Am făcut parte din Diaspora românească

Diaspora este importantă. În alegerile europarlamentare trecute, cu puțin peste 30.000 de români din diasporă au votat. De 3.3 ori mai puțini decât cei care au votat la alegerile parlamentare și de aproape 100 de ori mai puțini decât numărul estimat al românilor din străinătate. PNL-ul a pierdut atât în fața USR-ului, dar și al PMP-ului în diasporă.

Diaspora și minoritățile etnice vor fi o prioritate pentru mine. Voi avea credibilitate în privința acestor priorități deoarece am făcut sau fac parte efectivă din ele.

Sunt convinsă că pot tripla numărul de voturi din diasporă pentru PNL în mai puțin de un an.